HOODS UP
ARMS STILL OPEN

6-song 7"

Arms Still Open [Listen or Download by rightclicking]
Sincere
Eyes Wide Shut
In The Cold
Make It Through
Best Of Times

Pressing-info:
525 copies on black vinyl
release-date: March, 2, 2007

SOLD OUT.

Debut-7” of this youth crew band from Hamburg, Germany. Six songs of pounding high energy straight edge hardcore with all the classic elements: singalongs, breakdowns, fast parts and positive and outspoken lyrics that deal with important issues like vegetarism, sincerity and welcoming new kids in the scene. Their 2006 demo was very well received, and sold out in a few months. The 7” contains five brand new songs and one re-recorded song of the demo, comes in stylish artwork and on classic black vinyl.

REVIEWS

Hey You!, France
The hoods up support an anti-fascist lifestyle, that's fun. 'How do you live you? - Me, I live fascist. - Ah ok, i don't like much.' They also support vegetarism, straight edge, sincere friendship and people who help the poors in the street (good song). Musically, it's also POSI. Hardcore as we were playing in April 1997. PLAGUED WITH RAGE, HALFMAST, FASTBREAK, all that.. 6 songs and a beautiful artwork.

Punx.nl, The Netherlands
Afgelopen weekend op het Light The Fuse festival was het gelijk de release show van Hoods Up voor hun nieuwe EP Arms Still Open. En daar mag deze Hamburgse band trots op zijn, na een geslaagde demo tape is dit het logische gevolg. Hoods Up speelt oldschool hardcore in het straatje van Floorpunch, Hands Tied en The First Step om maar een paar voorbeelden te noemen. En dat trek ik bijzonder goed moet ik zeggen!!
De EP verveelt geen moment, en ook tekstueel is het een stuk diepzinniger dan menig bandje. Het is uiteraard een sXe band maar de teksten gaan een stuk verder dan alleen de edge. De band is politiek erg actief en dat zie ik graag bij hardcore bands waar helaas het teveel om imago draait dan om de boodschap.
Het artwork ziet er ook perfect uit, mooi hoesje gedrukt op dik papier. En geen gezeur met verschillende kleurtjes maar gewoon op zwart vinyl, want zoals de band zelf zegt het draait om de boodschap en niet om de verzamelwaarde. Ook ben ik erg blij met de uitleg bij de nummers, dit geeft gelijk aan hoe belangrijk de band het vind om hun boodschap over te brengen.
Ik ben erg blij om te zien dat er volop gave bands opduiken door Europa en Hoods Up staat bij mij hoog aan het lijstje van nieuwe hardcore bandjes. Dus als je deze EP tegenkomt en je houdt van oldschool hardcore gewoon blind aanschaffen! De uitblinkers zijn voor mij de nummers Sincere en Arms Still Open (dit nummer geeft voor mij vooral aan hoe krom de hardcore scène soms is met zijn gezeur op jonge kids die niet aan alle eisen voldoen, terwijl je juist blij moet zijn met de nieuwe garde)
Conclusie: erg sterke release van een sympathieke Duitse band.

Return to Releases index